
Om mig
Hej, Meliza här, jag är en ungdom som alltid har haft ett intresse för att baka och laga mat. Jag skapar denna blogg för att dela med mig av det jag lär mig på min bakning och matlagnings resa men också för att dela med mig av mina recept jag använder. Då jag har en tendens att göra om de lite. Jag vill att andra ska kunna lära sig av det jag har lärt mig men också dela recept på glutenfria bakvärk då många i min släkt har celiaki har vi lärt oss mycket av vad so blir gott som nya personer med glutenfri dieter kanske inte har lärt sig ännu.
Om det fins misstavningar, snälla ursäkta och bortse de då jag har dyslexi och gör mitt bästa med stavningen jag kan.
Något som började som en hobby
Att baka och laga mat var något som började som en hobby eller om jag ska vara helt ärlig ett enkelt sätt att övertyga mina föräldrar att få äta något gott. Så tipps till alla som bor hemma det är enklare för dina föräldrar att säga nej till att köpa bakvärk en att äta de du har bakat. Men desto mer jag tillbringade tid i köket desto mer tyckte jag det var roligt och intressant. Där mer ville jag lära mig mera och mera och experimentera med ingredienser och kombinationer.
Men blev något mer
Sedan ungefär hösten 2022 har jag haft mer och mer problem med ångest och sedan våren 2023 med depression. Under den tiden har matlagning varit en viktig del för mig när jag mådde som sämst för det var något som hjälpte mig att få alla tankar att tysta och även hjälpa kroppen med mer "nyttig" mat. När jag började må lite bättre blev bakningen också ett sätt att stoppa min mentala negativa spiral. När jag bakar och lagar mat är nog just nu de ända tidpunkten på dagen när jag inte upplever negativa tankar och jag mår helt ärligt bra. Och jag mår inte bara bra när jag gör det utan också mår jag bra när jag får dela med mig av det jag gör med andra och får se hur det uppskattar det gör gör ger mig nog den renaste formen av glädje jag får just nu.