Pasta carbonara

10.11.2024

Jag har alltid trot att carbonara är svårt att göra, vet inte vart jag fick det ifrån men har inte gjort carbonara förut på grund av det. Men jag var riktigt suggen på det så lyckades övertyga mamma och låta mig göra det för middag och blev förvånad över hur lätt och snabbt det tog att göra det. 

3 portioner, svårighet: lätt- mellan, tid: 20-30 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl parmesan
  • 250 g färsk pasta
  • 300 g stekfläsk eller bacon
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Friviligt att gradera med lite persilja 

Instruktioner

1. 

Skär fläsket i bitar enligt eget preferens (jag hade ca 1-2 cm långa rektanglar) och koka pastan enligt instruktionerna. Stek fläsket till majoriteten av fettet har utlöst.

2. 

vispa ihop äggen, vispgrädden och parmesan. Krydda med peppar och salt (hade i ungefär en krm av båda).

3.

häll av pastan och lägg den i samma kastrull och lägg i stekta fläsket och äggröran. Rör om på låg värme tills det är en krämig sås.

4.

Sleva upp maten och gradera med lite peppar och persilja.

Matlåde vänlig

I min åsikt är det här receptet ett gott och roligt matlåda. Man behöver visserligen tillgång till en mikro men ut över det så är det perfect. 

Att carbonara är en bra matlåde mat är nog lite annorlunda en vad det flesta säger men om man mikrar maten i några minuter men antingen hålla på lite vispgrädde eller matlagningsgrädde för att den ska fortsätt var krämig. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång